Sudski tumac

SUDSKI TUMAČ

Kako postati sudski tumač

Ukoliko imate želju da postanete ovlašćeni sudski tumač mi ćemo Vam pomoći da to i ostvarite. Najčešći fakultet koji završe sudski tumači je filološki.  Medjutim nemojte se razočarati ako niste završili ovaj fakultet jer on nije uslov.

Ono što je najbitnije jeste da imate predhodno iskustvo u prevodjenju najmanje 5 godina. To možete dokazati tako što ćete dobiti overenu preporuku od poslodavca kod koga ste bili zaposleni i kod koga ste radili na poslovima prevodjenja.

Sertifikat sudskog tumača u jednom gradu nije baš lako dobiti. Potrebu za sudskim tumačima raspisuje Ministarstvo pravde a odluku koliko treba sudskih tumača donosi Ministar pravde na predlog najmanje jednog a može i više predsednika viših sudova.

Polaganje će obaviti oformljena komisija koja će odlučiti o tome da li da Vam da pečat sudskog tumača sa kojim ćete vi moći da radite posao koji želite.

Šta radi sudski tumač

Sudski tumač je profesionalac za prevođenje tekstova sa jednog ili više svetskih jezika. Sudski tumač  će tekst prevesti tačno, precizno i u kratkom vremenskom periodu, pod garancijom vlasnika agencije.
 
Sudski tumači sa kojima sarađujemo su ovlašćeni od strane nadležnog organa, što je potvrđeno važećom licencom, tako da možete biti sigurni da će tekst biti preveden bez grešaka, precizno i jasno.
Naša agencija je usmerena na zadovoljstvo klijenata, a zadovoljstvo klijenata se ostvaruje samo vrhunskim kvalitetom pruženih usluga. U skladu sa tim, biramo najkvalifikovanije i najprofesionalnije saradnike. Sudski tumači naše agencije su diplomirani filolozi, međutim, za kvalitetan prevod stručnih tekstova, potreban je i određeni stepen poznavanja date oblasti, čega smo mi svesni i zbog toga za naše saradnike biramo prevodioce koji, osim poznavanja određenog jezika, imaju zavidan nivo znanja iz konkretnih oblasti.

Mi smo agencija koja se opredelila i specijalizovala za pružanje usluga prevođenja i kao takvi, ostvarujemo visoku efikasnost i kvalitet prilikom prevođenja. U mogućnosti smo da ponudimo usluge prevođenja na 30 svetskih jezika, od opštih, neformalnih tekstova, preko ličnih dokumenata, sve do strogo formalnih poslovnih dokumenata. Između ostalog, naši sudski tumači vam mogu prevesti stručne časopise, web prezentacije, zakonska akta, prospekte, tendersku dokumentaciju, knjige i to iz mnogih oblasti, među kojima su ekonomija, politika i diplomatija, pravo, književnost, bankarstvo, žurnalistika, medicina, prirodne i tehničke nauke, turizam i mnoge druge.

Materijale za prevođenje nam možete dostaviti na više načina, u elektronskom ili u štampanom obliku. Prevod svakog teksta sa bilo kog jezika možemo po vašoj želji overiti pečatom ovlašćenog sudskog tumača. Takođe, po vašem nalogu, kuriri brze pošte mogu preuzeti prevedeni materijal i dostaviti vam na željenu adresu.

U vremenu multinacionalnih kompanija i Interneta, ne sme biti jezičkih barijera. Zbog toga je naša agencija, pomogla mnogim inostranim i domaćim organizacijama, ali isto tako i fizičkim licima, u prevazilaženju tih barijera. Povećanjem stepena zadovoljstva bivših i sadašnjih korisnika visokim kvalitetom pruženih usluga, povećali smo i sopstvenu reputaciju kod budućih korisnika. Ukoliko vam prevod predstavlja problem, obratite se profesionalnim sudskim tumačima.  

2 коментара:

milan 19. јун 2014. 11:33  

Odlicno objasnjeno sta treba raditi hvala
sudski tumac za engleski jezik

saviknenad@gmail.com 4. фебруар 2020. 01:46  

Dosta često šira javnost ne razume rad i ulogu sudskih tumača. Potrebna je mala edukacija i upoznavanje sa radom sudskih tumača . Sudski tumač nije običan prevodioc, radi se o maloširem pojmu i obavezama.

Постави коментар

Sudski tumač Beograd

Sudski tumač u Beogradu, sudski tumaci Beograd, sudski tumaci u Beogradu

Sudski tumaci za

engleski,nemački, italijanski, francuski, ruski, španski, holandski, norveški, švedski, madjarski, poljski, češki, rumunski

Sudski tumači

overeni prevodi, overa dokumenata, overa prevoda

  © Copyright2010 Sudski tumačDesign by Izrada sajta 2003

PVC stolarija | Back to TOP